Meseillusztrálás

Illusztrációk és grafikai tervezés

A kezdetekről pár szót..

2000 óta talpon!

A Galantusz Grafika online vállalkozás. Határok nélkül dolgozunk. Az első 5 évben rajzfilmeztünk. Ez idő alatt, több nagy sikerű produkcióban vettünk részt, ilyen pl.: a Mr. Bean, Rege a csodaszarvasról, Percy a parkőr, Angelina Ballerina… Ebben az időszakban tanultunk meg a karakterrajzolást. Ezt a tudásunkat kamatoztatva kezdtük el a meseillusztrálást, és a kiadványtervezést. Mára Európa számos országából kértek valamilyen formában illusztrációinkból.

Stílus

Klasszikus műfajtól a szórakoztató irodalomig készítünk illusztrációkat. Találó ötletekkel, gondosan megtervezett figurákkal tesszük írását különlegesebbé. Cselekményes, eseménydús kompozícióink által az írásból egy-egy pillanat szinte megelevenedik. Alkalmazkodni tudunk a kívánt stílushoz és elképzeléshez. Ha kell önállóan dolgozunk, vagyis ránk van bízva a karakterek és a helyszínek kidolgozása, ha kell a megrendelő elképzelését valósítjuk meg. 

Idő és rugalmasság

  Igyekszünk alkalmazkodni ügyfeleink időbeosztásához, határidejéhez. Amennyiben szükséges, az adott munkához több fordulót is biztosítunk. Javaslatokat teszünk a legjobb eredmény eléréséhez, szem előtt tartva az eladhatóságot. Éppen ezért nem minden esetben tarthatóak be az eredeti határidők. Lehetnek olyan előre nem látott kérések, idő közben felmerült akadályok, amiket az ajánlattételnél még nem lehetett látni. Ezt csak plusz idővel tudjuk áthidalni, megoldani.

Általánosságban elmondható, hogy egy illusztráció elkészítéséhez 2-3 munkanap kell.

Hogyan készülnek az illusztrációink

Amikor elkezdünk egy új projektet, első körben átolvasásra kerül a küldött anyag. Ez az anyag lehet a konkrét olvasmány, vagy a szerzőnek az elképzelése. Ezután a bennünk kialakult kép szerint elkezdünk vázlatolni, megtervezni a karaktereket és a látványvilágot. Ez szokott több időbe kerülni. Amint ezeket a vázlatokat elfogadja a megrendelő, kezdődik a kidolgozás.

Ma már az illusztrációink többsége valamilyen digitális technikával készül, bár vázlatokhoz, még mindig a papír a befutó nálunk.

Milyen illusztrációkat készítünk

A meséskönyveken kívül, illusztrálunk regényeket, nyelvkönyveket, színezőket. Digitális alkotásainkat szokták kérni ajándéknak, fali dekorációnak, ilyenkor poszterként, vagy vászonképként kapja meg a megrendelő, viszont keretezést nem tudunk vállalni.

Milyen árban dolgozunk?

A kapott anyag és megbeszélés alapján adunk árajánlatot. Mindig a megrendelésre szabva. Ez nagyban függ az elkészítési időtől. Mivel egy jól kidolgozott illusztráció ritkán készül el egy munkanap alatt, ebből már lehet sejteni, hogy milyen ár tartományban dolgozunk.

 Cégünk részletesebb bemutatása

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://meseillusztralas.hu/